Stará pračka - opravit, nebo koupit novou ?

Také patříte k těm, co se neradi loučí s věcí, která jim léta dobře sloužila, jsou na ni zvyklí a nechtějí vyhazovat peníze za něco nového? Pak Vám nabízím několik vodítek, které by Vám měly pomoci při rozhodování:

DŮVODY, PROČ OPRAVIT STAROU PRAČKU:

1/ jsme zvyklí na obsluhu, máme vyzkoušené a naučené programy, které nám vyhovují.U nového výrobku se několik dní budeme trápit s návodem, abychom se vůbec naučili pračku ovládat. ( S přibývajícím věkem se může tato doba i prodloužit.)

2/ může se stát, že stejný rozměr pračky se již nevyrábí, a jiný rozměr se nám tam nevejde.

3/ je to poctivý výrobek vyrobený z jiných materiálů, než se používá dnes, a proto nám vydržel až dodnes. Není to ještě výplod moderní konzumní společnosti tzv. „ po použití vyhodit“, jako dnes ostatně většina spotřebního zboží na trhu.

4/ jestliže naše pračka přestane fungovat, jak by měla, ještě zdaleka neznamená, že musí být vadný právě programátor, jak si většina laiků myslí. Dost často je příčinou úplně něco jiného, a oprava pak vyjde na několik stokorun. Zákazník pak vyhodí do šrotu pračku, které vlastně ani skoro nic nebylo.

5/ pro drtivou většinu starých lidí je výměna jejich staré pračky za novou noční můra, protože se jen těžko seznamují s technikou dnešní doby, a praní se pro ně pak stává utrpením.

6/ ve výsledku na vypraném prádle většinou stejně nepoznáte, v jak staré pračce bylo vyprané…a prádlu je to také jedno.

DŮVODY, PROČ KOUPIT NOVOU PRAČKU:

1/ dnešní spotřebiče jsou již zaměřeny na úsporu vody a energie. Oproti starým se dnes již všechny nové pračky řadí do energetické třídy minimálně A nebo A+.

2/ jestliže oprava staré pračky je již nerentabilní, nebo dle posouzení technika je riziko do ní investovat peníze za opravu.

3/ jestliže se již náhradní díly potřebné k opravě nevyrábějí.

4/ máte na výběr nepřeberné množství výrobků, a můžete si zvolit pračku přesně podle svých nároků, požadavků, i finančních možností.

5/ změní se Vám okoukaný vzhled ve Vaší domácnosti

6/ nová pračka bude mít další nové zajímavé funkce a programy, které ta stará neměla.

7/ díky novým technologiím jsou dnešní pračky většinou poměrně tiché a odpružené proti skákání a otřesům, což se o těch starých vždycky říci nedalo

8/ někteří výrobci na trhu nabízejí prodlouženou záruku na spotřebič ( nad zákonnou 24 měsíců) někdy si tuto záruku sice musí zákazník připlatit, ale někteří výrobci ji  poskytují zcela zdarma.

čas zpracování: 0,008 s.
Tyto stránky využívají Cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s používáním Cookies.(zjisti více) OK,rozumím